Ana içeriğe atla

Bilgisayar Müh. Bölümü Öğrencilerimiz TEDÜ LAD Kapsamında Video Oyun Geliştirdi

 

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ ALARAK "THE SIGNAL" ADINDA VIDEO OYUN GELİŞTİRDİ 

Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Gizem Kayar ve Dr. Öğretim Üyesi Selen Pehlivan Tort'un proje danışmanı olduğu “Open World Game Development with Integrated Virtual Reality” isimli proje, geçtiğimiz yıl LAD desteği almaya hak kazandı. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimiz Berk Cebeci ve Kemal Çağlar Güler'den oluşan proje takımı ise bu kapsamda “The Signal” adında bir video oyun geliştirdi.

The Signal oyunu, Xbox oyun konsolunda “360 Kinect” ortamı için geliştirildi. Oyun kapsamında, Xbox 360 Kinect sensörlerinden gelen veri kullanılarak kullanıcının hareketleri sanal ortama aktarılabiliyor. Kullanıcı kendi vücut hareketlerini kullanarak çeşitli bölümleri geçebiliyor ve bu özelliği aynı anda iki kullanıcı kullanabiliyor. Oyun 2048 yılında Vexillum adındaki bir şirketin içme suyu ihtiyacını gidermek için ürettiği ilacın insanları zombilere dönüştürmesini konu ediniyor.

Oyun hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.  https://thesignalgame.wordpress.com/

Oyunun görüntüleri için tıklayınız.  

 

 

Lisans Öğrencileri Bilimsel Araştırma Desteği (TEDÜ LAD) Hakkında

Lisans düzeyindeki öğrencilerin akademik araştırma süreçlerinde yer almasını sağlamak amacıyla hayata geçirilmiş bir destek türü olarak ilk defa 2016-2017 akademik yılında uygulandı.

Geçtiğimiz yıl 6 proje bu destekten faydalanmaya hak kazandı.

LAD’a başvuru yapabilmek için fakültelerinde 3. ve 4. sınıf öğrencisi olan ve en az 2,5 not ortalamasına sahip TEDÜ öğrencilerinin, bir araya gelerek bir proje takımı oluşturmaları ve bir akademisyenin proje danışmanlığını almaları gerekiyor.