TED Üniversitesi öğrencileri öncelikle mühendislik çekirdek programından geçerek temel mühendislik kavramlarını, sonrasında teorik ve uygulamalı bölüm derslerinde bilgisayar mühendisliğinin temellerini öğrenirler. Öğrenciler aynı zamanda seçecekleri seçmeli dersler vasıtasıyla bilgisayar mühendisliğinin belirli alanlarında uzmanlaşırken, bölüm dışı seçmeli dersler sayesinde de daha geniş bir vizyona ve alternatif bakış açılarına sahip olurlar.
TEDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü başarıyla tamamlayan öğrenciler aşağıda bir kısmı sıralanan konuları öğrenerek mezun olurlar:
- Veri Yapıları ve Algoritmalar: Bilgisayar Mühendisliği araştırmalarının temelini oluşturan verilerin nasıl saklanacağını ve nasıl kullanılacağı ve bu verilerin işlenmesinde kullanılan algoritmaların işleyişleri.
- İlişkisel Veritabanları: Çok büyük miktarlarda verinin düzenli bir şekilde depolanması ve gerektiğinde hızlı ve verimli bir şekilde geri erişilebilmesi için gerekli teknikler.
- İşletim Sistemleri: Bilgisayarların çalışmasını sağlayan ana program olan işletim sistemlerinin temel yapıları ve işleyişi.
- Programlama: Bilgisayar programları yazmak için kullanılan "programlama dilleri" ve temel programlama teknikleri.
- Bilgisayar Ağları: İnternetin de alt yapısını oluşturan bilgisayar ağlarının en basitten karmaşığa donanım ve yazılım detayları.
- Sayısal Mantık Tasarımı: Bilgisayar da dahil tüm elektronik cihazlarda kullanılan devrelerin tasarımı için gerekli temel bilgiler.